Om oss

starrbäcken2

Läge

Bostadsrättsföreningen Starrbäcken 2 ligger barnvänligt och centralt beläget i Starrbäcksängen på Gärdet i Stockholm.

Kommunikationer

Närmsta tunnelbanestation är Stadion på röda linjen mot Mörby Centrum. Bussarna 1, 4, 54 och 72 stannar på Valhallavägen vid Jungfrugatan.

Affärer

I området finns butiken Hemköp. Bageriet “Ett Bageri” på Jungfrugatan har en prisbelönt bagare, och strax intill finns “Eatalia” som säljer delikatesser och pizza. I Fältöversten finner du butiker, postombud, bibliotek mm.

Historia och fakta

Det finns fem bostadsrättsföreningar i området. Några av dessa kan du besöka på webben. Fastighetsbeteckning är Starrbäcken 2 i Stockholms kommun i Oscars församling med adress Starrängsringen 2- 26.

Föreningens fastighet består av 4 stycken flerbostadshus i 6 plan. Hela Starrängsområdet är byggt i ring varav föreningens byggnader utgör 3 ekerhus och del av 1 ringhus. (Hus 11, 12, 13 samt hus 9, 10 och 14 som är sammanbyggda).

Föreningens fastighet består av 110 st. lägenheter om totalt 9 593 m2 varav cirka
85 procent är upplåtna med bostadsrätt och resterande lägenheter med hyresrätt. Det finns en lokal om totalt 43 m2 och gemensamma utrymmen som skyddsrum, lägenhetsförråd, cykelrum, tvättstuga och barnvagnsrum.

Organisationsnummer: 769603-5851
Adress: BRF Starrbäcken 2, Starrängsringen 4, 115 50 Stockholm

Generell information

Områdesplan

Total boarea 9 593 m2 samt lokalarea 43 m2. Tomtytan är 7 370 m2 och planförhållanden är fastställda i detaljplan (stadsplan) 1987-11-13.

Föreningens fastighet är försäkrad till fullvärde och är inflyttad 1990.

Det finns en lokal om totalt 43 m2 och gemensamma utrymmen som skyddsrum, lägenhetsförråd, cykelrum med plats för barnvagnar samt tvättstuga.

Tvättstugan är modernt utrustad med flera tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. God ytstandard med många fönster. Lokalen är belägen ovan mark. Väggar med målad väv och plastmatta på golv. Kakelklädda väggar till viss del. Här finns även dusch med wc och tvättställ.

Föreningens fastighet är ansluten till gemensam sopsugsanläggning Starrbäcken GA:1.

Föreningens fastighet är ansluten till kabel-TV genom ComHem.

Starrbäcksängen alltför ambitiöst? Av Alexander Wolodarski, ladda ner här: Wolodarski