Vanliga frågor & svar

Nyttig information om Brf Starrbäcken 2!

Underhåll avlopp

För att undvika stopp i avloppen i kök och badrum rekommenderas att koka upp en stor mängd vatten. Häll i cirka en deciliter diskmedel och därefter vattnet. Detta bör upprepas 1 gång per år. Om alla gör detta hjälps vi åt att undvika stora kostnader för akuta insatser från avloppsföretag.

Kaustiksoda är förbjudet att hälla ner i rören i vår BRF. Det leder till att våra platsrör förstörs och kan bli oerhört dyrt att reparera samt kaustiksoda är förbjudet att hälla ner i avloppen i Stockholm stad. Det går att se vid besiktning om rör är skadade av kaustiksoda och kan man härleda det till en lägenhet kommer kostnaden att debiteras den lägenhet som använt Kaustiksoda.

Badrumsrenovering

Många väljer att renovera badrummen. Var säker på att anlita professionella hantverkare för att undvika kostnader för såväl dig som enskild medlem som för föreningen. Kontrollera med styrelsen eller fastighetsskötaren vad som gäller innan ombyggnationen startar.

Hyra lokal

I föreningen finns lokalen Halvmånen för uthyrning. Den ligger fint nere vid fontänen och passar bra till barnkalas, studentmottagningar och dylikt. Det kostar 350 kronor per tillfälle att hyra för medlemmar.

Får man ha saker i trappuppgången?

Nej av flera anledningar. Den viktigaste är att att brandskyddsbestämmelserna säger att det måste vara rent i trapphusen. Dessutom påverkas städningen negativt om det står saker i trappuppgången.

Planerade avgiftshöjningar/sänkningar?

Inga planerade höjningar/sänkningar.

Finns reserverade P-platser och/eller garage? Antal platser? Kostnad?

Del i två samfällighetsägda garage där vår andel är sammanlagt 53 platser; avgift 1200:-/månad; garagekö – cirka 2 års väntetid.

Finns kabel-TV?

Föreningen har tecknat avtal med Comhem.

Finns bredband?

Vi har bredband via fiber från Ownit, kapacitet 500-1000 Mbit/s i varje lägenhet. Kostnaden ingår i bostadsrättsavgiften/hyran.

Hur många medlemslägenheter finns i föreningen av totalt hur många?

103/110 (december 2020)

Hur många hyresrätter finns i föreningen av totalt hur många?

7/110 (december 2020)

Hur många övriga lokaler finns i föreningen?

Vi har en gemensamhetslokal, tvättstuga, cykelförråd mm. Se föreningens ABC för mer information.

När bildades föreningen?

Brf. Starrbäcken 2 har registrerats hos Patent- och registreringsverket 1998-11-16. Ekonomisk plan registrerades hos Patent- och registreringsverket 2000-12-01.

Accepteras juridisk person?

Nej.

Delat ägande? Accepteras att ett barn äger t.ex. 10 % och en förälder 90 %?

Beslut tas från fall till fall. Delat ägande förekommer mellan två vuxna som bor i gemensam lägenhet.

Är föreningen äkta eller oäkta?

Äkta.

OVK-besiktning.

Ja, påbörjad 2010 och slutförd 2011.